Bacalaureat - Liceul tehnologic Nicolae Balcescu

Liceul tehnologic "Nicolae Balcescu"
Meniu
Liceul tehnologic "Nicolae Bălcescu"
Liceul tehnologic "Nicolae Balcescu"
Du-te la conținut

Bacalaureat

📣 A fost aprobat și trimis spre publicare ordinul privind organizarea simulării evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de bacalaureat,
în anul școlar 2023-2024 !

📚 Listele cuprinzând conținuturile pentru simularea evaluării naționale pentru clasa a VIII-a
și pe cele pentru simularea examenului de bacalaureat sunt anexe ale acestui ordin și vor fi transmise după publicarea în Monitorul Oficial.

📗 Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale: Limba și literatura română,
Limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă, Matematică.

📗 Disciplinele la care se organizează simularea examenului de bacalaureat:
Limba și literatura română, Limba și literatura maternă pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările,
care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale,
Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică,
Argumentare și comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

🗓 Calendarul poate fi consultat în imaginile de mai jos.

Bacalaureat 2023, sesiunea august - septembrie
Anunț important !
Anunț important despre contestații
Cerere contestatii
BACALAUREAT 2023
Anunț important !
🆕 MINISTERUL EDUCATIEI :

🆕 Astăzi, 25 ianuarie 2023, am avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, Ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 - 2023.

➖ Lista conținuturilor pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022 – 2023, precum și lista conținuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2022-2023 sunt anexe ale acestui ordin.

➖ Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.
➖ Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.
➖ Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare.
➖ Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.


Copyrights "Liceul tehnologic Nicolae Balcescu"
Copyrights "Liceul tehnologic Nicolae Balcescu"
Înapoi la cuprins